Tee auton huollot huoltokirjan mukaisesti

On tärkeää noudattaa auton huoltokirjaa ja siinä mainittuja määräaikaishuoltoja, jotka on suunniteltu kyseistä ajoneuvoa varten. Huollot perustuvat laskelmiin siitä, milloin eri osia on vaihdettava niiden odotetun käyttöiän perusteella. Laskelmat perustuvat normaaliin kulumiseen eivätkä ne välttämättä pidä paikkaansa kaikissa olosuhteissa. Joissain osissa voi myös olla vikaa, jolloin ne rikkoutuvat odotettua aikaisemmin. Siksi on tärkeää ymmärtää, että huoltokirjan mukaiset määräaikaishuollot ovat vain auton huoltojen vähimmäistaso. Joudut luultavasti tekemään joitain ylimääräisiä huoltoja huomatessasi, että auto ei käyttäydy niin hyvin kuin pitäisi tai kuulet jotain ääntä, joka saa sinut epäilemään jonkin olevan vialla.

Renkaita ei pidetä huoltojen näkökulmasta edes auton osana, joten ne pitää tarkistaa useammin ja lisäksi vaihtaa renkaita vuodenaikojen välillä siten, että on erikseen kesärengassarja ja talvirengassarja. Rengashuolto on erittäin tärkeää, koska renkaat ovat erittäin tärkeä osa ajoturvallisuutta. Renkaista on tarkistettava, että ne ovat hyvässä kunnossa eikä niissä ole näkyviä vaurioita. Kulutuspinnan on oltava 4 mm syvyinen ja rengaspaineiden tulee olla omistajan käsikirjan mukaiset. Renkaiden tulee myös olla tasapainossa, jotta ne pyörivät tasaisesti. Varmistaaksesi renkaiden tasaisen kulumisen etu- ja takarenkaiden välillä, niitä tulee kierrättää talvi- ja kesärenkaiden vaihdon yhteydessä.

Jos tuntuu, että autossa on jotain vialla, vie se huoltoliikkeeseen ja pyydä heitä tarkistamaan se puolestasi. Voi helposti olla, että yksi iskunvaimentimista on vaihdettava tai toinen jarrulevyistä on kulunut. Huoltoliike pystyy nopeasti selvittämään, mikä on vialla, ja todennäköisesti pystyy joko korjaamaan sen heti tai varaamaan sinulle ajan huoltoon, jotta saat autosi toimimaan taas sujuvasti.

Lisätietoja autohuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/