Tarkista iskunvaimentimet, jos auto tuntuu käyttäytyvän oudosti

Iskunvaimentimet voivat vaikuttaa auton suorituskykyyn ajon aikana. Syy voi löytyä niistä, jos sinusta tuntuu, että jokin on vialla tai auto käyttäytyy omituisesti. Huonot iskunvaimentimet voivat aiheuttaa auton heilahtelua mutkissa tai jopa tuulessa. Ne saavat myös auton pomppimaan paljon osuttuaan tiellä olevaan kohoumaan tai reikään. On helppoa tulla huonovointiseksi, kun iskunvaimentimet eivät ole kunnossa. Lisäksi jos iskunvaimennin ei toimi oikein, se ei työnnä rengasta tien pintaa vasten, joten renkaan pito heikkenee.

Jos jarrutusmatka pidentyy, se voi johtua iskunvaimentimista. Voit tarkistaa iskunvaimentimien kunnon painamalla omalla massallasi autoa alaspäin renkaan kohdalta ja poistamalla painon nopeasti, jolloin huomaat jääkö auto pomppimaan vai palaako se takaisin alkuperäiseen asentoonsa pomppimatta. Jos auto palautuu suoraan takaisin sujuvasti, se on merkki siitä, että iskunvaimentimet ovat kunnossa. Merkkinä viallisista iskunvaimentimista löydät usein myös öljyvuodon renkaiden ympäriltä pysäköinnin jälkeen.

Helpoin tapa on pyytää huoltoliikettä vilkaisemaan autoa, jolloin he voivat antaa asiantuntijalausuntonsa siitä, onko auto hyvässä kunnossa vai tuleeko jotain vaihtaa. Jos teetät auton kuntotarkastuksen, siitä tarkastetaan iskunvaimentimet ja sekä muut auton tärkeimmät osat. Tämä on hyvä toimenpide, jos tuntuu siltä, että auto ei toimi niin kuin pitäisi. Kuntotarkastuksen aikana käydään läpi auton turvallisuuden kannalta tärkeimmät osat ja selvitetään, onko jotain korjattava tai vaihdettava. Myös tärkeimmät nesteet ja valot tarkastetaan. Tämä on hyvä tapa havaita ongelmat varhaisessa vaiheessa ennen niiden kasvamista suuremmiksi ongelmiksi, jotka voivat myöhemmin käydä kalliiksi.

On aina tärkeää pitää auto hyvässä kunnossa. Heti kun huomaat, että jokin saattaa olla vialla, kannattaa tarkistaa, mikä se voisi olla ja saada se korjatuksi, jotta voit ajaa turvallisesti ja mukavasti.

Lisätietoja iskunvaimentimista ja paikoista, joissa ne voi tarkistaa, saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/