Auton suorituskyvyn parantaminen talvella

Kunnolliset renkaat auttavat parantamaan auton suorituskykyä talvella. Kunnolliset renkaat voivat olla se merkitsevä ero auton pysähtymisen ja onnettomuuteen joutumisen välillä. Se voi myös olla se lisätekijä, joka pitää sinut tiellä ojaan päätymisen sijasta. Tarvitset laadukkaat talvirenkaat, jotka tarjoavat lumisilla ja jäisillä teillä tarvittavan vakauden ja hallittavuuden. Kyse ei ole myöskään pelkästään talvirenkaiden omistamisesta, vaan myös sen varmistamisesta, että ne on asennettu autoon ennen talven tuloa.

Hyvien renkaiden lisäksi on myös tärkeää varmistaa, että auton akku on hyvässä kunnossa ja täyteen ladattu. Auton käynnistäminen erittäin kylminä päivinä vaatii akusta enemmän virtaa kuin lämpimänä päivänä. Jos akku ei ole hyvässä kunnossa, saattaa auton käynnistäminen epäonnistua ja tarvitset jonkun auttamaan kaapeleiden kanssa.

Jotta autossa olevat nesteet eivät jäädy, varmista, että niissä on jäätymisenestoainetta. Jopa bensiini toimii paremmin, kun siihen on lisätty hieman alkoholipohjasta polttoainelinjaston jäätymisenestoainetta. Tuulilasinpyyhkijän neste tarvitsee myös jäätymisenestoainetta, jotta ikkunat voidaan puhdistaa myös talvella. Hyvä näkyvyys on erittäin tärkeä osa talvella ajamista, koska suola tiellä tekee tiet usein märiksi ja tuulilasi likaantuu.

Muista tarkistaa auton kunto ennen talven tuloa. Asianmukainen huoltoliike varmistaa, että autosi on hyvässä kunnossa ja valmis talven haasteisiin. On hyvä tarkistaa kaikki keskeiset osat, kuten iskunvaimentimet, jarrut ja valot, jotta kaikki ovat kunnossa. Tarkista myös renkaat ja varmista, että niiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Rengaspaineet on myös tarkistettava, että renkaissa on riittävä paine. Paine laskee lämpötilan laskiessa, joten jos lämpötila laskee merkittävästi, on hyvä tarkistaa paineet uudelleen. Muussa tapauksessa tarkista rengaspaineet vähintään joka kuukausi tankkauksen yhteydessä.

Lisätietoja autosi suorituskyvystä talvella saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/