Auton käyttöikä

Uusi auto on iso investointi, ja kun ostat ensimmäisen autosi, se on usein erittäin hieno kokemus. Useimmat ihmiset pitävät autonsa ​​erittäin hyvässä kunnossa, mutta tämä näyttää hiukan vähenevän ajan myötä uuden auton uutuudenviehätyksen hiipuessa. On kuitenkin tärkeää, että huolehdit autosta jatkuvasti, jotta se säilyttää arvonsa mahdollisimman hyvin ja on turvallinen ajaa. Noudata aina huoltokirjassa mainittua huolto-ohjelmaa, jossa valtuutetun huoltoliikkeen tulee suorittaa huollot ja täyttää siitä tiedot huoltokirjaan. Varmista, että noudatat kaikkia mainittuja määräaikaishuoltoja ja teet ne ajallaan, jotta vaaditut osat voidaan vaihtaa ja muiden osien kunto tarkistaa.

Uuden auton ostamisen lisäksi joudut hankkimaan myös uudet renkaat. Tarvitset sekä kesärengassarjan että talvirengassarjan. Autossa on uutena jo yksi rengassarja, joten tarvitset vain yhden uuden rengassarjan. On tärkeää, että et hanki halpoja renkaita, koska ne usein maksavat sinulle lopulta paljon enemmän ja heikentävät turvallisuutta. Varmista, että sinulla on hyvät kesä- ja talvirenkaat.

Tarkista renkaasi myös vaurioiden varalta ja rengaspaineiden osalta sekä varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Renkaiden lisäksi muita tarkistettavia osia ovat jarrut, iskunvaimentimet ja kaikkien valojen toiminta.  Tarkista lisäksi, että kaikkia nesteitä on riittävästi.

Jos onnistut pitämään auton hyvässä kunnossa ja suorittamaan kaikki huoltokirjan mukaiset huollot sekä korjauttamaan kaikki muut mahdolliset ongelmat, autosi jälleenmyyntiarvon pitäisi olla todella hyvä ja saat haluamasi hinnan vanhasta autostasi. Näin voit käyttää tätä rahaa osamaksuna ostaessasi seuraavan uuden auton.

Lisätietoja autohuolloista ja niiden sijainnista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/