Varmista, että kesärenkaat varastoidaan asianmukaisesti

Kun on aika vaihtaa talvirenkaisiin, on myös tärkeää varastoida kesärenkaat asiamukaisesti. Ensin on tarkistettava niiden kunto, jotta selviää, ovatko ne säästämisen arvoisia. Jos niiden kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, niitä ei kannata säästää vaan ne tulisi antaa rengasliikkeeseen kierrätettäväksi. Jos syvyys on yli 4 mm, ne tulisi merkitä sen sijainnin perusteella, missä ne ovat olleen asennettuna. Tämä tehdään, jotta niitä voidaan kierrättää seuraavana vuonna asennuksen yhteydessä, eli edestä taakse ja takaa eteen. Tämä tasoittaa kulumiseroja etu- ja taka-akselin välillä.

Renkaat tulee myös puhdistaa ja poistaa renkaista öljy ja lika ennen niiden varastoimista viileisiin olosuhteisiin siten, että niiden päälle ei aseteta mitään painavaa. Ne on myös pidettävä poissa suorasta auringonvalosta tai korkean otsonipitoisuuden alueilta. Paras ratkaisu on antaa rengasliikkeen varastoida renkaat rengashotelliinsa. Tällöin tiedät, että ne varastoidaan oikein ja turvallisesti. Se myös säästää vaivaa, kun renkaita ei tarvitse siirrellä edestakaisin renkaanvaihdon yhteydessä. Voit ottaa varastosta niiden viemän tilan muuhun käyttöön.

Kun tiedät, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja varastoitu oikein siihen saakka, kun niitä jälleen ensi vuonna tarvitaan, voit unohtaa koko asian – talven jälkeiseen seuraavaan renkaanvaihtoon asti. Kun annat rengasliikkeen vaihtaa renkaat puolestasi, tiedät, että ne on tarkistettu ja tasapainotettu ennen asennusta. Tiedät myös, että vaihdossa käytetään asianmukaisia työkaluja, rengaspaineet tarkistetaan, venttiilit vaihdetaan ja venttiilien korkit suljetaan.

Renkaiden vaihtamiseen ja varastointiin liittyy enemmän kuin luuletkaan sen varmistamiseksi, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja turvalliset ajaa.

Lisätietoja asianmukaisesta renkaiden varastoinnista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/