Talvirenkaat ovat paras valinta alhaisiin lämpötiloihin

Talvirenkaat ovat parhaat renkaat, kun lämpötila laskee alle nollan. Siksi on tärkeää vaihtaa talvirenkaisiin jo lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle eikä odottaa ensilumen satamista ennen renkaanvaihdon varaamista. Renkaiden vaihto yritetään usein ajoittaa lumen perusteella ja ajankohtaa pyritään haarukoimaan sääennusteen avulla. Tämä ei ole helppoa, koska sääennusteet eivät ole aina kovinkaan luotettavia. Renkaanvaihdon tekeminen lämpötilan perusteella on paljon helpompaa. On helppoa nähdä, milloin lämpötilat alkavat valua kohti nollaa, jolloin voit varata ajan rengasliikkeestä.

Sillä ei ole paljon väliä, käyttääkö talvella nastarenkaita vai nastattomia talvirenkaita. Jos aiot käyttää nastarenkaita, on tarkistettava saako ne lain mukaan jo asentaa laillisesti. Nastattomille talvirenkaille ei ole vastaavia päivämäärärajoituksia. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää myös säädetyn ajanjakson ulkopuolella, mikä olosuhteet ovat talviset.

Tärkein syy siihen, että talvirenkaat ovat parempia alhaisissa lämpötiloissa, perustuu niissä käytettyyn kumiseokseen, joka pysyy pehmeänä myös alhaisissa lämpötiloissa paremman pidon aikaansaamiseksi. Sen sijaan kesärengas kovettuu eikä pysty tarjoamaan samaa pitoa kuin pehmeä rengas, ja siksi sitä ei pitäisi käyttää talviolosuhteissa. Lumella ajettaessa kesärenkaista puuttuvat kulutuspintakuvion mekaaniset elementit, jotka tarjoavat pitoa. Senkin vuoksi kesärenkailla on vaarallista yrittää ajaa, kun maassa on lunta tai lämpötilat ovat alhaiset.

Varmista, että talvirenkaasi ovat hyvässä kunnossa ja niissä on riittävä urasyvyys. Jos käytät nastarenkaita, tarkista nastojen kunto varmistuaksesi, onko niitä riittävästi jäljellä. Jos olet epävarma renkaiden kunnosta ja vaihdat renkaat itse, voi olla syytä käydä rengasliikkeessä tarkistuttamassa ne, jotta varmistut renkaiden olevan riittävän hyvässä kunnossa turvallista ajamista ajatellen. Näin et vaaranna omaa tai muiden turvallisuutta ajaessasi.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/