Kuinka usein autoa pitäisi huoltaa?

Tämä on usein kysytty kysymys, johon ei ole aina helppo vastata. Auton mukana toimitettua huoltokirjaa tulee noudattaa. Siinä on listattu yksityiskohtaisesti, kuinka usein autoa suositellaan huollettavan riippuen sillä ajetusta kilometrimäärästä. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole ainoa tarvittava huolto, vaikka ensimmäisten parin vuoden aikana se saattaa olla riittävä. Mitä vanhempi auto on, sitä enemmän asioita tapahtuu ja sitä useammin huoltoa tarvitaan. Auto tulisi huoltaa aina, kun sinusta tuntuu, että autossa voi olla jotain vikaa. Yleensä sen tuntee, kun auto ei käyttäydy normaalisti tai pitää outoa ääntä.

Kun ajattelet, että autossa voi olla jotain vikaa, kannattaa ajaa huoltoliikkeeseen ja pyytää heitä tarkistamaan auto. Voit antaa heidän tehdä kuntotarkastuksen, jossa tarkistetaan auton pääosat ja selvitetään, tuleeko jotain vaihtaa, korjata tai uusia. He tarkistavat iskunvaimentimet ja jarrut, jotta tiedät voivasi pysähtyä tehokkaasti ja että iskunvaimentimet toimivat kunnolla. He tarkastavat myös, että renkaissa on riittävä kulutuspinta eivätkä ne ole vaurioituneet. Myös renkaiden aurauskulmat ja rengaspaineet tarkistetaan.

Myös valot ja kaikki tarvittavat nesteet, kuten öljyt, jäähdytysnesteet ja jarrunesteet, tarkastetaan. Jos jotain tulee korjata, se voidaan joko hoitaa heti tai voit varata ajan sen korjaamiseksi myöhemmin. Tiedät, ettei autossa ole ongelmia, jotka voisivat kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi, ellei niitä olisi havaittu ajoissa

Autoa kannattaa huoltaa ongelmien välttämiseksi tulevaisuudessa. Teettämällä kuntotarkastuksen huoltokirjan määrittämien määräaikaishuoltojen lisäksi tiedät, onko sinun varattava muita huoltoja.

Lisätietoja auton huollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa :vianor fi