Älä haaskaa rahaa halpoihin renkaisiin

Halpojen renkaiden ongelmana on, että ne saattavat vaikuttaa hyvältä ostokselta, mutta loppujen lopuksi ne tulevat kalliimmiksi kuin laadukkaammat ja kalliimmat renkaat. Näin käy riippumatta siitä, oletko hankkimassa uusia kesärenkaita vai talvirenkaita. Halvan ostaminen käy usein kalliiksi, koska renkaisiin kuluu enemmän rahaa niiden käyttöiän aikana. Asia on toisin, jos ostat jotain, jota et käytä kovin pitkään. Renkaat ovat kuitenkin auton tärkeä turvallisuusvaruste, ja niiden tulee kestää niin pitkään kuin mahdollista. Heikkolaatuiset renkaat voivat vaikuttaa negatiivisesti myös turvallisuuteen.

Tarkista rengastiedot halvoista renkaista ennen niiden ostamista. Voi olla hyvä ajatus tarkistaa myös EU:n rengasmerkintä, jotka voit nähdä renkaiden vierintävastuksen. Se ilmoitetaan vaikutuksena polttoaineenkulutukseen, eli korkea vierintävastus kuluttaa enemmän polttoainetta. Tämä johtaa myös renkaiden suurempaan kulumiseen, joten renkaat kuluvat loppuun nopeammin ja ne on vaihdettava aikaisemmin. Halparenkaiden vierintävastus on korkeampi kuin korkealaatuisten renkaiden. Tarkista myös renkaiden märkäpito, mikä on tärkeä ominaisuus kesärenkaille. Talvirenkaiden osalta EU:n rengasmerkinnässä ei ilmoiteta mitään erityisiä testejä renkaiden suorituskyvyn suhteen, joten talvirenkaita hankittaessa on parempi tutustua suurten autolehtien tekemiin rengastesteihin.

Jos kulutat enemmän rahaa polttoaineeseen sen vuoksi, että ostit halvemmat renkaat, ja joudut joka tapauksessa ostamaan uuden rengassarjan paljon aikaisemmin kuin jos olisit valinnut hiukan kalliimman korkealaatuisen renkaan, on selvää, että et säästää rahaa. Loppujen lopuksi käytät enemmän rahaa ja renkaiden turvallisuusprofiili on silti huonompi kuin korkealaatuisilla renkailla. Käytä siis rahasi viisaasti ja valitse rengassarja, joka tarjoaa riittävän turvallisuuden ja kestää samalla pitkään vaikuttamatta heikentävästi auton polttoainetehokkuuteen.

Lisätietoja korkealaatuisista ja kustannustehokkaista renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/