Tiesitkö tämän talvirenkaista?

Talvirenkaat ovat, kuten nimikin osoittaa, renkaat, jotka on tarkoitettu talvella käytettäväksi. On muutamia asioita, jotka erottavat ne kesärenkaista. Ensinnäkin niissä käytetty kumiseos on täysin erilainen: talvirenkaiden kumiseos on optimoitu pysymään pehmeänä talvisin vallitsevalla lämpötila-alueella. Tämän ansiosta renkaat pysyvät pehmeinä ja kykenevät mukautumaan tienpintaan ja mahdollistavat kumin puristumisen myötäilemään tienpinnan pieniä epäsäännöllisyyksiä suuren kitkan aikaansaamiseksi. Kesärengas muuttuisi kovaksi näissä matalissa lämpötiloissa, eikä se pystyisi mukautumaan pintaan. Talvirenkaat käyttäminen kesällä tekisi renkaista liian pehmeitä ja ne kuluisivat paljon nopeammin.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää vaihtaa renkaat kesän ja talven välillä, jotta sinulla olisi paras mahdollinen rengas vallitseviin sääolosuhteisiin ja lämpötiloihin. Kesärenkailla on talvella erittäin vähän, jos lainkaan, pitoa ja talvirenkaat taas kuluvat kesällä loppuun liian nopeasti, vaikkakin pitoa niissä kyllä on. Tätä silmällä pitäen on parempi jättää talvirenkaat hiukan liian pitkäksi aikaa tai asentaa ne hiukan liian aikaisin verrattuna siihen, että päädyt käyttämään kesärenkaita, kun on liian kylmä tai ankara talvikeli.

Erilaisten kumiseosten lisäksi renkaissa on myös hyvin erilainen kulutuspinnan muotoilu ja ominaisuudet. Nastarenkaissa on kulutuspinnasta ulkonevia metallitappeja, jotta antavat paremman pidon jäisillä pinnoilla. Kulutuspinta on myös suunniteltu optimoimaan pito lumella sekä tarjoamaan hyvä käsiteltävyys myös loskassa välttäen loskaliirtoon joutuminen.

Nastarenkaisiin liittyy enemmän säädöksiä, ja niitä ei sallita kaikissa maissa, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos yrität ylittää maan rajoja nastarenkailla. Kannattaa siis tarkistaa, mikä on sallittua ja mikä ei. Pohjoismaissa säädellään myös ajanjaksoa, jolloin nastarenkaita saa käyttää, kun taas nastattomille talvirenkaille ei ole vastaavia rajoituksia. Nastattomat talvirenkaat antavat siis hieman enemmän joustavuutta, mutta nastarenkaat tarjoavat parhaan mahdollisen pidon jäällä.

Lisätietoja kesä- ja talvirenkaiden erosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/