Tarkista autosi kunto ennen talven tuloa

Talven tullen on haastavampaa pitää autosta hyvää huolta, ellei ole autotallia. Yhä harvemmat tekevät tarkistuksia autoonsa kylmällä kelillä verrattuna lämpimiin olosuhteisiin. Rengaspaineen ja renkaan kunnon tarkistaminen voidaan usein jättää tekemättä, jotta päästään nopeasti takaisin auton lämpöön. Tämä ei tietenkään ole optimaalista, koska saatat ajaa huonoilla renkailla ja autossa voi olla muitakin huomiota vaativia vikoja. Tämän vuoksi ennen talvea tehtävä auton kuntotarkastus olisi hyvä ajatus.

Kun viet auton kuntotarkastukseen, saat nopeasti tietää, onko autosi hyvässä kunnossa vai tulisiko jotain tutkia enemmän, korjata tai vaihtaa. Kun olet läpäissyt kuntotarkastuksen, tiedät, onko autosi hyvässä kunnossa. Tämä on tärkeää talvea kohti mentäessä. Haastavissa ajo-olosuhteissa jarrujen, renkaiden ja jousituksen on syytä olla hyvässä kunnossa.

On myös tärkeää antaa ammattilaisten hoitaa renkaanvaihto puolestasi. Vie siis autosi rengashuoltoon. Näin tiedät, että sekä asennettavat renkaat että irrotettavat renkaat ovat hyvässä kunnossa. Ne puhdistetaan ja niiden sijainti merkitään ylös. Asennettavat renkaat asennetaan oikeaan paikkaan tasaisen kulumisen varmistamiseksi. Venttiilit vaihdetaan, renkaat tasapainotetaan ja rengaspaineet laitetaan kohdalleen. Poistuessasi rengasliikkeestä tiedät, että renkaat eivät irtoa ja ovat hyvässä kunnossa. Jos jätät renkaat varastoitavaksi rengashotelliin, tiedät myös, että ne varastoidaan oikein ja turvallisesti kunnes tarvitset niitä jälleen.

Jos olet tarkastanut autosi ja renkaasi kunnolla ennen talven alkamista, olet paljon paremmassa asemassa kuin jos olisit jättänyt kaiken tekemättä. Kaiken tekemättä jättäminen ennakkoon tarkoittaisi, että joudut kylminä kuukausina käyttämään enemmän aikaan sen varmistamiseen, että autosi on varmasti kunnossa.

Lisätietoja kuntotarkastuksesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor Fi