Muista kierrättää vanhat renkaasi

Kierrätys on aina erittäin tärkeää ja koska renkaat ovat suuria, kannattaa välttää niiden päätymistä kaatopaikalle. On tärkeää, että ne kierrätetään asianmukaisesti. Paras tapa on uutta rengassarjaa ostaessasi antaa rengasliikkeen kierrättää vanhat renkaat, koska heillä on osaamista kierrättää renkaat oikein. Muista, että myös renkaiden tasapainottamisessa käytetyt painot on kierrätettävä asianmukaisesti. Yritä varmistaa, että käytetyt painot ovat ympäristöystävällisiä eivätkä sisällä lyijyä.

Ostaessasi uusia renkaita kannattaa valita renkaat, jotka on valmistettu ympäristöä ajatellen. Valitse valmistaja, joka käyttää vain puhdistettuja matala-aromaattisia öljyjä. Valitse renkaat, joilla on luontaisesti alhainen vierintävastus ja jotka kuluttavat vähemmän polttoainetta ja vähentävät siten hiilidioksidipäästöjä.

Kun käytät renkaita oikein, voit nauttia niistä kauemmin kuin jos et huolehdi niistä. On tärkeä varmistaa, että jokaisessa renkaassa on oikea rengaspaine. Alhainen rengaspaine johtaa renkaiden nopeampaan kulumiseen. Sama voi tapahtua erittäin suurella kuormalla. Näin voi tapahtua myös, jos et käytä oikeita renkaita hybrideissä tai sähköautoissa. Tämä vähentää jätteen määrää, koska renkaiden käyttöikä pidentyy ja joudut ostamaan uusia renkaita harvemmin.

Renkaiden kierrättäminen etu- ja taka-akselin välillä lisää myös renkaan käyttöikää, koska muuttamalla renkaiden paikkaa niiden kuluminen on tasaisempaa. Muista siis tarkistaa mahdolliset erot kulutuspinnan kulumisessa ja vaihda välillä renkaiden sijaintia.

Kun kulutuspinnan syvyys on saavuttanut 4 mm, on aika ostaa uusi rengassarja ja hankkia uudet. Koska vaihdat kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, rengassarjaa käytetään periaatteessa vain puoli vuotta, joten renkaat kestävät pitkään. Sama rengasliike, joka vaihtaa renkaasi, voi myös myydä sinulle uuden rengassarjan ja kierrättää vanhat renkaat. Kun saat uuden rengassarjan, muista, että ne pitää tasapainottaa. Kun antaa ammattilaisten tehdä renkaanvaihdon, asia ei unohdu ja renkaista ja turvallisuudestasi pidetään hyvää huolta.

Lisätietoja renkaiden kierrättämisestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/