Varmista, että autosi on kunnossa vuoden ympäri

On monia asioita, jotka voivat mennä pieleen auton kanssa vuoden kuluessa, ja autonvalmistajan suosittelemat huollot eivät välttämättä riitä. Valmistajan suosittelema huolto-ohjelma perustuu siihen, milloin tietyt osat on tarkistettava ja vaihdettava. Se ei kata mitään ennalta arvaamattomia tai odottamattomia ongelmia. Siksi on tärkeää kuunnella autoaan ja käydä huollossa aina, kun tuntuu siltä, että autossa on jotain vikaa.

On useita yksinkertaisia ​​huoltotoimenpiteitä, jotka voi tehdä itse. On myös useita nopeita tarkastuksia, joissa huoltoliike voi auttaa. Esimerkiksi kuntotarkastuksen avulla voidaan nopeasti arvioida auton kriittisten osien ja toimintojen kunto ja varmistua, että auto on hyvässä ja turvallisessa kunnossa. Asiantuntijat tarkastavat autosi ja arvioivat sen osien kunnon. He kertovat, ovatko iskunvaimentimet, jarrut ja renkaat kunnossa. He myös ilmoittavat, tuleeko nesteitä lisätä tai lamppuja vaihtaa. Tämä on täydellinen tarkastus ennen katsastusta tai pidempää matkaa, ja tietysti aina, kun tuntuu siltä, että jotain on vialla.

Kuljettajan tulee aina tarkistaa itse kaikkien auton valojen toimivuus. Renkaista on tarkistettava, ettei niissä ole viiltoja tai halkeamia ja että niiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Jos syvyys on lähellä 4 mm, kannattaa jo harkita renkaiden vaihtamista uusiin, jotta ne ovat kunnossa jarrutettaessa ja estävät vesiliirtoon joutumista tehokkaasti.

Jos renkaat eivät ole turvalliset, koko auto on vaarallinen. Tämän vuoksi renkaista on pidettävä huolta ja vaihdettava ne, kun ne ovat kuluneet loppuun. Ne pitää myös vaihtaa talvirenkaisiin talven lähestyessä ja takaisin kesärenkaisiin talvikauden jälkeen. Rengaspaineiden tarkistaminen on osa tätä. Jos rengaspaineet ovat väärät, auton suorituskyky heikkenee. Alhainen rengaspaine lisää renkaiden kulumista ja polttoaineenkulutusta, joten se voi olla paitsi kallis virhe myös vaarallinen käytäntö.

Lisätietoja huollosta ja kuntotarkastuksesta saat verkkosivultamme osoitteessa : https://vianor.fi/