Kuinka usein kulutuspinnan syvyys tulisi tarkistaa?

Tätä varten ei ole selkeitä ohjeita, koska se riippuu siitä, kuinka paljon ajat ja ajotavastasi. Rauhallinen ja varovainen ajotapa vähentää renkaan kulumista. Asia riippuu myös siitä, onko sinulla bensiini-, sähkö- vai hybridiauto, koska sähköauto ja hybridi kuluttavat renkaita enemmän korkeamman vääntömomentin ja suuremman massan takia. Parasta on tarkastaa renkaat säännöllisesti vaurioiden varalta ja poistaa kivet, jotka saattavat juuttua kulutuspintaan.

Kun tarkastat renkaat säännöllisesti, myös kulutuspinnan syvyyden tarkistaminen käy nopeasti. Jos pidät päiväkirjaa tarkistuspäivämäärän ja kulutuspinnan syvyyden välillä, pystyt arvioimaan, koska kulutuspintaa on jäljellä 4 mm, jolloin on aika vaihtaa uusiin renkaisiin. Kun lähestyt 4 mm rajaa, voit mitata syvyyden useammin, jolloin tiedät, milloin on aika ajaa rengasliikkeeseen uuden rengassarjan hankintaan.

Sinänsä sillä ei ole merkitystä, milloin saavutat 4 mm rajan. Tärkeää on sen jälkeen heti vaihtaa uusiin renkaisiin, vaikka olisit hyvinkin pian vaihtamassa talvirenkaisiin. Syksyllä ei kannata ajaa kuluneilla renkailla, koska se voi käydä varsin vaaralliseksi sään ollessa haastava. Niinpä tarvitset hyvän rengassarjan hyvillä ominaisuuksilla.

Matala kulutuspinnan syvyys johtaa huonompaan pitoon, joten autosi joutuu luisuun todennäköisemmin. Jarrutusmatka kasvaa myös, joten joudut todennäköisemmin onnettomuuteen, koska et pysty pysähtymään ajoissa. Sateella tai tienpinnan ollessa hyvin märkä joudut matalalla kulutuspinnan syvyydellä todennäköisemmin vesiliirtoon, mikä on yksi suurimmista onnettomuuksien syistä sateella. Muista siis tarkistaa kulutuspinnan syvyys ja vaihtaa renkaat heti, kun se on 4 mm kynnyksellä. Näin voit jatkaa ajamista turvallisesti ja sinulla on tarvitsemasi pito ja hallittavuus. Jos sinulla on hybridi tai sähköauto, tarkista myös, pitääkö renkaita kierrättää kulumisen tasaamiseksi.

Lisätietoja kulutuspinnan syvyydestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/