Aika alkaa katsella uusia talvirenkaita

Syksyllä on ehdottomasti aika alkaa miettiä talvirenkaita renkaanvaihdon lähestyessä. Renkaiden vaihtoon on syytä olla valmistautunut ajoissa, ettei joku aamu herää ja huomaa että ulkona on lunta ja autossa kesärenkaat. Ensimmäiseksi pitää pohtia, millaisia talvirenkaat haluaa tulevana talvena käyttää. Jos sinulla ei ole talvirengassarjaa valmiina, pitää lähteä rengaskaupoille.

Uusien talvirenkaiden löytäminen voi olla hiukan haastavampaa kuin kesärenkaiden, koska pitää päättää, haluaako nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat. Nastarenkaissa on kulutuspinnasta ulkonevat nastat. Nastat ovat joko metalliset tai keraamiset ja ne antavat renkaille erinomaisen pidon jäällä. Nastattomissa talvirenkaissa on erityisiä ominaisuuksia, jotka varmistavat hyvän pidon jäällä. Nekin ovat siis turvalliset ja luotettavat jopa jäällä ajettaessa. Niitä ei pidä verrata kesärenkailla ajamiseen, kuten jotkut luulevat sen vuoksi, että kummassakaan ei ole nastoja. Kesärenkaita ei kuitenkaan ole optimoitu toimimaan jäällä, eivätkä ne myöskään ole optimoitu toimimaan kylmissä olosuhteissa.  Kun lämpötila laskee alle nollan, kesärenkaat menettävät pidon ja hallittavuuden.

Mutta valittava siis on nastarenkaiden ja nastattomien talvirenkaiden välillä. Ne molemmat toimivat hyvin talviolosuhteissa, mutta nastat antavat paremman pidon jäällä. Jos siis asut alueella, jolla on odotettavissa paljon jäisiä olosuhteita, kannattaa aina valita nastarenkaat. Jos alueella sen sijaan esiintyy ennemminkin lunta, pärjäät nastattomilla talvirenkailla.

Nastattomat talvirenkaat ovat hieman joustavammat ja mukavammat, koska niihin liittyy vähemmän sääntelyä. Nastattomat talvirenkaat voi asentaa aikaisemmin, koska niihin ei liity päivämäärärajoituksia. Voit myös matkustaa vapaasti muihin maihin ilman ongelmia. Nastarenkaat sen sijaan ovat kiellettyjä useissa Euroopan maissa, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos aiot talven aikana lähteä autolla hiihto- tai työmatkalle.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/