Saatat säästää rahaa investoimalla autoosi ja sen renkaisiin

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta näin käy usein. Tämä koskee sekä autoosi että renkaisiin tehtyjä investointeja. Auton tapauksessa puhutaan lähtökohtaisesti investoinneista auton huoltoon ja kunnossapitoon, jotka sekä lisäävät auton jälleenmyyntiarvoa että ehkäisevät korkeampia kustannuksia tulevaisuudessa ongelman ja korjauskustannusten kasvaessa.

Renkaiden tapauksessa on helppoa antaa heikkolaatuisten renkaiden alemman hinnan pettää itseään, varsinkin kun sitä vertaa korkealaatuisiin renkaisiin. Tämä on vähän kuin vertaisi appelsiineja ja omenoita – appelsiinien käyttäminen omenapiirakkaan ei ole hyvä idea. Heikkolaatuisten halpojen renkaiden ongelmana on, että niissä käytetty kumiseos, rakenne ja kulutuspinnan muotoilu eivät ole yhtä hyviä kuin korkealaatuisissa renkaissa. Renkaiden vierintävastus on lähes varmasti suurempi, mikä johtaa suurempaan renkaan kulumiseen ja lisääntyneeseen polttoaineenkulutukseen. Molemmat näistä johtavat korkeampiin kustannuksiin pitkällä tähtäimellä johtuen korkeammista kilometrikohtaisista polttoainekustannuksista sekä renkaiden vaihtamisen aiemmasta ajankohdasta.

On muutamia ilmaisia ​​tai lähes ilmaisia asioita, jotka ovat silti osa huoltoa. Yksi näistä on auton vieminen huoltoliikkeeseen kuntotarkastukseen. Siinä arvioidaan, onko jotain korjattava ennen kuin ongelma kasvaa suuremmaksi ja kalliimmaksi. Myös renkaiden silmämääräinen tarkistus sekä rengaspaineiden tarkistaminen kannattaa, koska liian matala rengaspaine lisää vierintävastusta ja kuluttaa nopeammin sekä renkaita että polttoainetta. Varmista siis, että tarkistat nämä säännöllisesti.

Kustannussäästöjen lisäksi auton ja renkaiden hyvässä kunnossa pitämiseen liittyy myös turvallisuusnäkökohtia. Turvallisempi auto voi olla korvaamaton sekä kuljettajalle että matkustajille. Autosi korjauksiin kuluu lisäksi vähemmän rahaa, jos se on pidetty hyvässä kunnossa. Korkealaatuiset renkaat, joiden kunnosta on huolehdittu, kestävät pidempään.

Lisätietoja halpojen renkaiden hankinnasta sekä auton huollon laiminlyönnistä aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista löydät verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/