Auton Suorituskyvyn Parantaminen Kesäolosuhteissa

Kesällä ajaminen on yleensä ottaen helpompaa kuin ajaminen talvella, mutta kesäisin voit ottaa auton suorituskyvystä hieman enemmän irti. Varmistaaksesi, että saat autostasi parhaan suorituskyvyn, on varmistettava, että auto on hyvässä kunnossa.

Tarkista, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm ja että kuluminen on tasaista joka puolella rengasta. Jos kulutuspinnan syvyys on riittävä, ajoneuvon hallittavuus ja pito ovat kunnossa samoin kuin sen kaarreajo-ominaisuudet. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden viedä autoa hieman kovemmin mutkaan.

Tarkasta pyörien suuntaus. Jos pyörä on väärin kohdistettu, auto ei toimi niin kuin pitäisi, mikä vaikuttaa sen ajo-ominaisuuksiin ja vakauteen. Virheellinen pyörän kohdistus vaikuttaa merkittävästi kaarreajo-ominaisuuksiin, eli siihen kuinka nopeasti voit ajaa jyrkkiin mutkiin. Väärä pyörien suuntaus myös kuluttaa renkaita aiottua nopeammin.

Tarkasta iskunvaimentimen vaihto, sillä ne estävät huojumisen jyrkissä mutkissa. Varmista, että ne ovat hyvässä kunnossa, jotta ne painavat renkaita tien pintaan parantaen pitoa ja lyhentäen jarrutusmatkaa. Vialliset iskunvaimentimet vaikuttavat myös ajomukavuuteen heikentävästi.

Kun ulkona on märkä, varmista myös, että renkaissasi on hyvät märkäominaisuudet, jotta sinulla on edelleen hyvä pito ja ohjattavuus märistä teistä huolimatta. Renkaiden tulisi myös pystyä estämään vesiliirtoon joutumista tehokkaasti, jotteivat märät olosuhteet vaikuta haitallisesti ajoosi.

Paras tapa tarkistaa kaikki nämä kohteet on tehdä auton kuntotarkastus. Siinä käydään läpi useimmat kohteet, jotka vaikuttavat auton suorituskykyyn. Siinä myös varmistetaan, että autosi on hyvässä kunnossa ja turvallinen ajaa. Samalla tiedät, ettei autossa ole ongelmia, jotka voivat kasvaa ja aiheuttaa vakavampia ongelmia jäädessään huomiotta. Tarkastuksessa katsotaan myös iskunvaimentimet, renkaat ja pyörien suuntaus, jotta varmistetaan että autosi pystyy tarjoamaan hyvän suorituskyvyn säästä tai olosuhteista riippumatta.  Kesäolosuhteissa saat varmasti hyvän suorituskyvyn.

Lisätietoja ajokokemukseen vaikuttavista tekijöistä saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/