Tapoja Turvallisuuden Takaamiseen Ajettaessa

Turvallisuuden tulisi ajettaessa olla aina etusijalla. Eri lait säätelevät joitakin liikenteeseen liittyviä asioita, jotta asiat sujuisivat turvallisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi nopeusrajoitukset ja liikennevalot liikennevirran ohjaamiseen. Autossa on myös pakollisia turvallisuusominaisuuksia kuten turvavyöt, turvatyynyt ja lukkiutumattomat jarrut. Myös renkaisiin liittyy määräyksiä. On esimerkiksi käytettävä talvirenkaita, kun olosuhteet ovat talviset, ja renkaissa on määritelty alhaisin sallittu urasyvyys. Myös katsastus on määrätty pakolliseksi, jotta varmistetaan autojen tieliikennekelpoisuus.

Kaikki tämä varmistaa, että autot ovat hyvässä kunnossa ja turvallisia ajaa. Tämän lisäksi sinun on myös itse toimittava asianmukaisesti sääntöjen ja määräysten mukaan ja varmistettava, että sekä autosi että sen renkaat ovat hyvässä kunnossa. Renkaiden kunto on tarkastettava ja selvitettävä, ettei niissä ole viiltoja tai halkeamia ja kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Myös renkaiden asennus pitää tarkistaa. Jos löydät viiltoja tai halkeamia, kannattaa käydä rengaspalvelut tarkistuttamassa, tuleeko renkaat vaihtaa vai voidaanko ne korjata. Jos kulutuspinnan syvyys on liian alhainen, on renkaat vaihdettava. Aina kannattaa vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti. Jotta etu- ja takarenkaat kuluvat tasaisesti, kannattaa kierrättää renkaita etu- ja taka-akselilla kulumisen tasaamiseksi. Jos et vaihda kaikkia neljää rengasta samanaikaisesti, eri renkaissa on eri pito ja auto voi sen vuoksi yli- tai aliohjautua. Tämä voi johtaa onnettomuuteen, jos et pysty hallitsemaan autoa sen lähtiessä luisuun.

Rengaspaineiden tulisi aina olla oikealla tasolla omistajan käsikirjan mukaisesti auton asianmukaisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Liian alhainen rengaspaine lisää renkaiden kulumista ja polttoaineen kulutusta. Se voi myös vahingoittaa renkaan sivuseinämiä ollessaan erittäin alhainen. Tämä voi lisätä päivittäisiä kustannuksia huomattavasti. Liian korkea rengaspaine ei myöskään ole hyvä, sillä kulutuspinnan keskiosa kuluu liikaa. Varmista siis, että paineet ovat kunnossa.

Lisää vinkkejä renkaista ja turvallisesta ajosta löydät verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi