Kaikki Renkaat Eivät Ole Samanlaisia

Renkaita ostaessa on tärkeää ymmärtää, että kaikki renkaat eivät ole samanlaisia. On olemassa useita eri rengasvalmistajia, ja useimmilla on laaja valikoima renkaita erilaisiin ​​ajoneuvoihin ja ajo-olosuhteisiin. Jos et tiedä renkaista paljonkaan, oikean rengassarjan löytäminen on varsin haastava tehtävä. Talvirenkaat ovat kesärenkaita haastavammat, mutta kesärenkaat on laaja valikoima päätöksentekoa vaikeuttamassa.

Kesärenkaista osa toimii paremmin märissä olosuhteissa, jotkin on suunniteltu erityisesti sähköautoihin ja jotkut ovat vain muita halvat renkaat. Halvempien renkaiden ostaminen käy yleensä kalliimmaksi. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta renkaita käytetään usein päivittäin ajamiseen jonnekin. Jos uusi rengassarja pitää hankkia entistä useammin, ei voi puhua säästöstä. Halvemmat renkaat kuluvat lähes aina nopeammin kuin korkealaatuiset renkaat. Myös niiden vierintävastus on suurempi, mikä lisää polttoaineen kulutusta. Halvemmat renkaat siis kuluttavat enemmän polttoainetta kuin korkealaatuiset renkaat. Ostotilanteessa saamasi säästöt häviävät nopeasti lisääntyneen polttoainekustannuksen myötä.

Turvallisuus on tärkeä osa renkaiden hankintaa ja säästäminen turvallisuuden kannalta merkityksellisestä seikasta ei ole kaikkein paras ajatus. Renkaiden kuluessa ne menettävät keskeisiä ominaisuuksiaan ja kun kulutuspinnan syvyys saavuttaa 4 mm:n kynnysarvon, on ostettava uusi renkaat. Tämän vuoksi on tärkeää tarkistaa renkaat säännöllisesti, jotta tiedät, milloin ne on vaihdettava. Onnettomuudet johtuvat usein riittämättömästä kulutuspinnasta ja vesiliirrosta rankkasateessa.

Hyvälaatuiset renkaat toimivat paremmin vesiliirron ehkäisemiseksi niiden paremman kulutuspinnan ansiosta. Niiden kulutuspinnan muotoilussa on keskitytty veden poistamiseen nopeasti renkaiden urien kautta. Renkaita hankkiessasi etsi renkaat, joilla on alhainen vierintävastus, hyvät kulumisominaisuudet ja jotka ovat hyvät ennaltaehkäisemään vesiliirtoa. On tärkeämpää keskittyä näihin ominaisuuksiin kuin renkaiden ostohintaan.

Lisätietoa uusia renkaita hankkiessasi löydät verkkosivultamme osoitteessa Vianor