Huonot Iskunvaimentimet Tekevät Huonovointiseksi

Huonot iskunvaimentimet voivat vaikuttaa ajomukavuuteen siinä määrin, että tulet autossa huonovointiseksi. Huonoilla iskunvaimentimen vaihto ajettaessa auto pomppii edestakaisin enemmän ja heiluu mutkissa. Tämä voi saada kuljettajan tai matkustajat pahoinvoiviksi. Ajettaessa haluaa mahdollisimman tasaisen ja turvallisen ajokokemuksen, jossa auton ja renkaiden melutaso on alhainen.

Iskunvaimentimet ovat avainasemassa työntämässä renkaat tiukasti kohti tienpintaa, jotta pito olisi parempi ja jarrutusmatka lyhyempi. Huonojen iskunvaimentimien ja renkaiden epätasaisen kulumisen myötä auton hallinta tiukoissa mutkissa on haasteellista ilman sen joutumista heilumisliikkeeseen. Jos tuntuu, että auton jarrutusmatka on tavallista pidempi, se voi johtua huonoista iskunvaimentimista. Sama tunne voi ilmetä auton pomppiessa nopeustöyssyissä tai kun ajaminen epätasaisella tiellä tuntuu epämukavalta. Iskunvaimentimien pitäisi tehdä ajamisesta sujuvaa ja mukavaa, ja niiden pitäisi vaimentaa ylimääräinen pomppiminen auton osuessa kuoppiin tai töyssyihin.

Autossa on neljä iskunvaimenninta, yksi jokaisen pyörän yläpuolella. Jos näet öljyvuodon renkaan alueella, se voi olla merkki vuotavasta iskunvaimentimesta. Toinen tapa testata iskunvaimentimia on painaa kehon painolla rengasta alaspäin ja vapauttaa ne. Sen jälkeen voi tarkistaa palautuuko auto takaisin ylös vakaasti vai jääkö se pomppimaan. Jos auto pomppii ylös alas, on aika vaihtaa iskunvaimentimet.

Erinomainen tapa testata iskunvaimentimet on tehdä auton kuntotarkastus, jonka aikana tarkistetaan kaikki auton kriittiset toiminnot sen varmistamiseksi, että auto on hyvässä kunnossa. Osana tätä tarkastusta tarkistetaan iskunvaimentimet, jolloin tiedetään, pitääkö ne vaihtaa. Jos havaitaan tarve vaihtaa iskunvaimentimet, voit varata ajan niiden vaihtoon. Hyvä asia on, että tiedät, ovatko auton muut kriittiset osat kunnossa, joten voit ajaa turvallisin mielin ja toivottavasti ilman huonovointisuutta.

Lisätietoja iskunvaimentimista saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi