Mitkä Ovat Parhaat Renkaat Kesäksi?

Parhaat renkaat kesällä käytettäväksi ovat kesärenkaat. Luulen, että useimmat ihmiset pystyvät tämän päättelemäänkin. Vaihtaessasi talvirenkaista kesarenkaat, alle on laitettava kesäolosuhteisiin valmistetut renkaat. Tarvitset renkaat, joiden kumiseos on suunniteltu kesällä esiintyvälle lämpötila-alueelle. Markkinoilla on paljon halvat renkaat, joten oikean renkaan löytäminen voi olla vaikeaa. Valittaessa parasta kesärengasta autosi ja ajotapasi huomioiden, on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Aluksi pitää määritellä, mitä odotat renkailta. Kannattaa muistaa, että renkaat ovat ainoa osa autoa, joka on yhteydessä tien pintaan. Jos sinulla on huonot renkaat, joiden tarjoama pito ja ajovakaus eivät ole täydelliset, muuten turvallinen autosi ei ehkä enää olekaan niin turvallinen. Ensimmäinen asia, mitä renkailta kannattaa odottaa, on että ne ovat turvalliset. Mitä turvallisuus sitten on renkaiden osalta? No, jotta voit ajaa turvallisesti, renkaissa on oltava riittävä pito autosi hallittavuuden varmistamiseksi. Renkaiden on oltava turvalliset kaikilla pinnoilla, joilla aiot ajaa kesällä. Jos ajat maastossa, tarvitset renkaat, jotka toimivat hyvin maastossa. Jos aiot ajaa vain maantiellä, tarvitset renkaat, jotka ovat hyvät sekä kuumalla asfaltilla että märillä teillä rankan kesäsateen jälkeen tai sen aikana.

Renkaiden täytyy pystyä ennaltaehkäisemään vesiliirtoon joutuminen kanavoimalla vesi pois ja varmistamalla, että renkaat pysyvät kosketuksissa tienpinnan kanssa. Jos menetät yhteyden tienpintaan, autostasi häviää ohjattavuus ja se alkaa liukua veden pinnalla. Kun näin tapahtuu, et pysty hallitsemaan autoasi.

Kitka on erittäin tärkeää, koska pito määrittää jarrutusmatkan ja vakauden ja ohjattavuuden ajaessasi. Jos sinulla ei ole riittävää pitoa, auto voi luisua helposti ulos tieltä mutkassa.

Muita tärkeitä tekijöitä ovat kuluminen ja vierintävastus, jotka kulkevat hieman käsi kädessä. Kulumisen lisääntyessä sinun on ostettava uudet renkaat suunniteltua aikaisemmin, kun taas vierintävastuksen lisääntyessä autosi polttoaineenkulutus kasvaa. Niinpä halpa rengas, jolla on huonot kulumisominaisuudet ja korkea vierintävastus, voi nopeasti muuttua kalliimmaksi kuin hieman kalliimpi korkealaatuinen rengas.

Lisää vinkkejä kesärenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/