Miksi Autossani On Huono Pito

On muutamia mahdollisia syitä siihen, miksi autossasi on huono pito. Tässä on muutamia yleisimpiä syitä sekä vinkkejä, miten kannattaa toimia tilanteen korjaamiseksi.

Ei luistonestojärjestelmää

Ehkä autossasi ei ole luistonestojärjestelmää, joka estää renkaita menettämästä hallittavuuttaan. Uuden auton ostaminen saattaa olla ennenaikaista, mutta selvitä voisiko jokin seuraavista olla ongelman syy.

Väärät renkaat

Autossasi ei ehkä ole oikeanlaisia renkaat sille pinnalle, millä ajat. Muta, lumi tai jää vaativat renkaat, jotka toimivat näillä pinnoilla. Kesärenkaat muuttuvat hyvin koviksi, jos lämpötila laskee alle nollan, jolloin ne menettävät paljon pitoaan. Tämän vuoksi on tärkeää käyttää talvirenkaita, kun lämpötila laskee alle nollan. Varmista, että käytät aina olosuhteisiin sopivia renkaita tilanteen parantamiseksi.

Väärä kulutuspintakuvio

Kulutuspinnan kuvio on suunniteltu antamaan optimaalinen pito olosuhteista riippuen. Jos kulutuspinnan kuviota ei ole suunniteltu käsittelemään paljon sadetta, saatat joutua säännöllisesti vesiliirtoon. Suosittelemme uutta rengassarjaa.

Kuluneet renkaat

Renkaat saattavat olla kuluneet ja niiden kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, mikä ei riitä antamaan tarvitsemaasi pitoa. Hanki uusi rengassarja, ja saat välittömästi paremman pidon.

Huono laatu

Huonot tai huonolaatuiset renkaat ovat yleensä huonompia kuin laadukkaat renkaat. Halvat renkaat ovat yleensä kalliimpia pitkällä aikavälillä. Jos et saa tarvitsemaasi pitoa, hanki laadukkaat renkaat.

Väärä rengaspaine

Väärä rengaspaine voi aiheuttaa renkaiden käyttäytymisen epätavallisella tavalla. Liian suuri rengaspaine johtaa siihen, että renkailla on vähemmän kosketuspintaa tiehen kuin on suunniteltu. Siksi on tärkeää tarkastaa rengaspaineet säännöllisesti, jotta varmistat rengaspaineen olevan oikea ja että sinulla on paras mahdollinen turvallisuus ja pito.

Kuluneet iskunvaimentimet

Jos iskunvaimentimet ovat kuluneet, ne eivät paina renkaita tienpintaa vasten ja menetät pitoa sen takia. Iskunvaimentimien vaihtaminen auttaa tilanteessa.

Lisätietoja renkaista, joissa on hyvä pito, saat verkkosivultamme osoitteessa  vianor.fi/