Kuluttaako Autosi Liian Paljon Polttoainetta?

Auton polttoaineenkulutus voi riippua useista tekijöistä. Monet ajattelevat, että polttoaineen kulutus määräytyy luonnostaan ​​auton ja moottorin koon mukaan, mutta se on vain osa totuutta, tai pitää paikkansa vain ihanteellisissa olosuhteissa. Renkaiden kaltaisilla tekijöillä on merkittävä rooli polttoaineen kulutuksessa, ja jopa rengaspaineet vaikuttavat siihen. Myös kuorman ja matkustajien määrä vaikuttaa polttoaineen kulutukseen.

Halvat renkaat ovat yleensä laadultaan huonompia kuin korkealaatuiset renkaat, joiden valmistajat käyttävät paljon rahaa tutkimukseen ja kehitykseen parantaakseen renkaiden ominaisuuksia jatkuvasti ja saavuttaakseen paremman ajomukavuuden ja turvallisuuden. Haittana on se, että halvoissa renkaissa on melkein aina suurempi vierintävastus, joten ne paitsi kuluvat nopeammin kuin laadukkaat renkaat myös kuluttavat enemmän polttoainetta. Tämä voi olla yksi syy siihen, miksi autosi kuluttaa enemmän polttoainetta kuin odotit. EU:n rengasmerkintä ilmoittaa renkaiden vierintävastuksen, joten niitä on helppo vertailla uusia renkaita ostaessasi.

Yksi yleisimmistä syistä korkeampiin polttoainekustannuksiin on alhainen rengaspaine. Alipaineistetuilla renkailla on myös suurempi vierintävastus. Aivan kuten halvat renkaat kuluvat nopeammin, samoin käy hyville renkaille, joiden rengaspaineet eivät ole riittävät. Renkaat kuluvat nopeammin ja autosi kuluttaa enemmän polttoainetta.

Paras tapa on aina varmistaa, että ostat erittäin polttoainetehokkaan auton. Varmista myös, ettei autossa ole tarpeetonta painoa. Vältä erittäin raskaiden tavaroiden jättämistä takakonttiin, jos niitä ei tarvita. Varmista myös, että renkaasi ovat laadukkaat ja niillä on pieni vierintävastus. Käytä EU:n rengasmerkintää, kun ostat uusia renkaita. Pehmeä ajotapa ja maantieajo kaupunkiajon sijasta on myös edullista polttoaineen kulutuksen kannalta.

Viimeisenä tekijänä on nopeus. Suurilla nopeuksilla kuluu yleensä enemmän polttoainetta, joten yritä pitää nopeus normaalilla tasolla. Älä kiihdytä liian nopeasti, koska tasainen ajo on avain polttoainetehokkaaseen ajamiseen. Jos autosi yhä kuluttaa liikaa polttoainetta, kannattaa tarkistaa myös moottori.

Lisätietoja alhaisen vierintävastuksen renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa ; vianor.fi/