Hanki Hyvät Kesärenkaat

 

Uusien kesärenkaat asentaminen autoon tuntuu aivan erityiseltä. Kesä on jännittävintä aikaa ajaa – varsinkin kun teiltä on lopulta puhdistettu kaikki talvenaikainen hiekka ja ne ovat hiljattain lakaistuja, puhtaita ja kuivia. Aikanaan odotimme tätä hetkeä, jotta voisimme vihdoin hypätä rullalaudan selkään kadulla. Usein aloimme itse lakaista katuja, jotta rullalautailu olisi mahdollista.

Tien päällä tarvitsee hyvät vakaat renkaat, jotka mahdollistavat rajojen hakemisen tuulisilla teillä. Niin kauan kuin rengas toimii tarkasti ja vakaasti suurilla nopeuksilla, voit nauttia laadukkaiden kesärenkaiden sujuvasta toimivuudesta. Hyvä pito takaa myös lyhyen jarrutusmatkan, joka on tärkeää onnettomuuksien välttämiseksi. EU:n uusi rengasmerkintä on helpottanut Euroopan kuluttajien mahdollisuuksia vertailla renkaita nopeasti kolmella eri kriteerillä: märkäpito, vierintävastus ja vierintämelu.

Märkäpito osoittaa, kuinka nopeasti saat auton pysähtymään märällä tiellä. Melu osoittaa, millainen äänenvoimakkuus on coupe-mallisessa autossa. Vierintävastus puolestaan indikoi polttoaineenkulutuksen määrää. On tärkeää ymmärtää, että tässä on vain kolme rengas ominaisuutta ja ne eivät ehkä ole sinun näkökulmastasi tärkeimpiä. Saatat haluta renkaan, jolla on suuri nopeusluokitus tai joka on erittäin kestävä. Tällöin kannattaa rajoittaa valittavaa määrää ensin omien kriteereidensä perusteella, ja kriteerit täyttävien joukosta selvittää, millä renkaalla on EU:n rengasmerkinnän mukainen paras luokitus.

Ei myöskään ole kyse vain hyvien renkaat hankinnasta, vaan myös niiden huollosta, jotta ne ovat jatkossakin turvalliset tien päällä. Renkaiden tarkastaminen näkyvien vikojen, urasyvyyden ja rengaspaineen osalta on välttämätöntä, jotta voidaan varmistua renkaiden toimivan kuten pitäisi. Matala rengaspaine lisää sekä renkaiden kulumista että auton polttoaineenkulutusta, joten renkaat on vaihdettava useammin ja joudut maksamaan enemmän polttoaineesta. Kannattaa siis tarkistaa ne.

Lisätietoja korkealaatuisista kesärenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.vianor.fi