Säännölliset Käynnit Huoltoliikkeessä Estävät Isot Ongelmat

 

Auto ja sen renkaat tarvitsevat säännöllistä kunnossapitoa ja huoltoa, mutta tarttumalla ongelmiin riittävän ajoissa voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Hyvin huolletulla ajoneuvolla on aina korkeampi jälleenmyyntihinta. Kunnossa olevalla autolla ja hyvillä renkailla ajamisesta saa aina myös turvallisuuteen liittyviä etuja. Autoa ei aina haluta viedä huoltoon pienten vikojen vuoksi, vaan mieluummin odotetaan, että autoon tulee iso vika. Tämä on väärä ajattelutapa. Se voi myös tulla erittäin kalliiksi pienten ongelmien kasvaessa suuriksi ongelmiksi, joilla on vakavia seurauksia.

Useimmat huoltoliikkeet voivat tehdä auton pikahuolto tarkistaakseen, mikä ongelma voi olla ja korjatakseen sen mahdollisuuksien mukaan nopeasti tai varatakseen ajan sen korjaamiseksi. Tämä on periaatteessa myös kuntotarkistuksen periaate: huoltoliike tarkistaa autosi kriittiset toiminnot sen kunnon määrittelemiseksi. Saat kirjallisen lausunnon siitä, mitä on korjattava tai vaihdettava. Jos kyseessä on jotain pientä, voit teettää sen heti. Jos kyseessä taas on jotain enemmän aikaa vievää, voit varata ajan sille.

On tärkeää, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa ja niissä on riittävä urasyvyys, iskunvaimentimet ovat kunnossa, ja autossa on öljyä sekä jarrunestettä. Kaiken tämän ollessa kunnossa todennäköisyys auton rikkoutumiselle tai kalliille korjaustoimenpiteille on pienempi.

Autoa tulee käyttää määräaikaishuolloissa käyttäjän ohjekirjan mukaisesti. Tämä on tehtävä hyväksytyssä huoltoliikkeessä, jotta saat leiman huoltokirjaan ja takuu pysyy voimassa. Yritä varmistaa, että suoritat huollot ilmoitetulla tavalla. Tällä on yleensä suuri vaikutus auton jälleenmyyntiarvoon, sillä hyvin hoidettu auto kestää uudella omistajalla pidempään. Siksi ostajat pyytävät lähes aina huoltokirjan nähdäkseen, onko huollot tehty sen mukaisesti.

Lisää vinkkejä huollosta saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.vianor.fi/