Merkkejä siitä, että autossasi on huonot renkaat

Merkkejä huonoista renkaista voi tulla useita. Visuaalisesti voi rengas olla mahdollista havaita vaurioita katukiveykseen tai muuhun esineeseen törmäämisestä. Viilloista ja muista näkyvistä vaurioista tulisi huolehtia viivyttelemättä, koska ne vaikuttavat suoraan turvallisuuteen. Vie auto rengashuoltoon, jossa sinua autetaan tilanteen arvioinnissa ja ratkaisun etsimisessä.

Jos renkaat näyttävät tyhjiltä, kannattaa ajaa huoltoasemalle ja tarkistaa rengaspaineet. Väärät rengaspaineet eivät anna parasta mahdollista ajokokemusta.

Kulutuspinta saattaa myös olla kulunut, joten renkaat voivat näyttää aivan tasaisilta. Mittaa kulutuspinnan syvyys, ja jos se on alle 4 mm, hanki uudet renkaat. Kannattaa ostaa koko rengassarja, koska auto on vakaampi, kun kaikissa renkaissa on samanlainen pito. Mitä enemmän renkaissa on urasyvyyttä, sitä parempi pito autossa on. Etsi myös merkkejä epätasaisesta kulumisesta, mikä on oire jostain piilevästä ongelmasta. Jälleen kerran kannattaa viedä auto huoltoon ja antaa heidän arvioida ongelma.

Jos ajaessa tuntuu siltä, että jarrutusmatka on pidentynyt, voi se olla merkki riittämättömästä kulutuspinnan syvyydestä. Se kannattaakin mitata. Jos ohjauspyörä tärisee ajaessasi, se johtuu yleensä siitä, että renkaat eivät ole tasapainossa. Tasapainotus voidaan tehdä nopeasti rengasliikkeessä, jolloin varmistetaan, ettei pyörään kohdistu sivuttaisvoimia sen pyöriessä. Huollossa renkaaseen asetetaan tarvittaessa painoja poikkeamien vastapainoksi.

Sinulla ei ehkä ole pitoa lumella tai jäällä, koska autossasi on vuodenaikaan nähden vääränlaiset renkaat. Kesärenkaat ovat aina huono valinta talvella, jos kohtaat talviolosuhteita, joihin liittyy alhainen lämpötila tai lunta, jäätä tai loskaa. Tarvitset talvirenkaat, jotta voit ajaa näissä olosuhteissa.

Ajaessa turvallisuutesi taso on vain yhtä hyvä kuin renkaidesi, joten varmista, että hankit laadukkaat renkaat ja huollat niitä asianmukaisesti.

Lisätietoja renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi