Merkkejä Ongelmista Auton Kanssa

 

Meillä on tapana pitää autoamme itsestään selvyytenä, emmekä aina näe varoitusmerkkejä, joista voi päätellä, että autossa on jotain vikana. Valitettavasti kaikkien osien vikoihin ei voi olla varoitusvaloa, kuten lentokoneessa tuntuu olevan. Täytyy vain luottaa moottorin ja öljyn varoitusvaloihin, mutta jos kiinnitämme asiaan kunnolla huomiota, muitakin varoitusmerkkejä on.

Ennen ajamaan lähtemistä kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin: Tarkista auto ulkopuolisesti. Tarkista myös näkyykö renkaat vaurioita tai muita ongelmia. Mikäli ne ovat kunnossa, tarkista lähtiessäsi liikkeelle, ettei auto jätä jälkeensä öljyvuotoa. Mikäli sellainen löytyy, koita selvittää mistä öljyä vuotaa. Useimmiten se on jonkin renkaan kohdalla, viitaten vialliseen iskunvaimentimeen. Voi myös olla, että öljyn tyhjennystulppa vuotaa. Jos vika on iskunvaimentimet, ne tulee vaihtaa, koska autoissa on syytä olla neljä iskunvaimenninta. Varaa aika pikahuoltoon iskunvaimentimien vaihtoon, jolloin asia on sillä selvä.

Liikkeellä ollessasi tunnet, jos autossasi on ylimääräisiä värinöitä tai outoja ääniä. Mikäli tällaisia on, se viittaa siihen, että autossa on jotain vialla ja se tulisi tarkistaa. Aja huoltoon ja kerro oireet mekaanikolle. Oireiden aiheuttaja saadaan luultavasti selville hyvinkin nopeasti ja huollossa osataan suositella oikeita toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

Vaikka et löydä mitään merkkejä vioista, voi olla aiheellista tehdä auton kuntotarkastus sen kriittisten osien kunnon selvittämiseksi. Jarrut ja renkaat tarkastetaan, koska ne ovat merkittäviä ajoneuvon turvallisuuden kannalta. Tarkista, että iskunvaimentimet ovat kunnossa ja tuleeko öljyt vaihtaa.  Kun kaikki avainasiat on tarkistettu, saat tiedot siitä, mitä pitää vaihtaa tai korjata, jolloin voit varata ajan asian hoitamiseksi.

Tärkeää ongelmien etsinnässä on, että kun ne löydetään niiden ollessa vielä pieniä, niiden korjaaminen on helpompaa ja edullisempaa. Jos ajat riittävän kauan pienten ongelmien kanssa niistä voi tulla vakavia ja kalliita ongelmia.

Lisätietoja autosi huollosta saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/