Optimaalinen Turvallisuutta Parantava Huolto Autollesi

Omistaessasi auton siitä on aina pyrittävä pitämään hyvää huolta. Huolehtiminen ei tarkoita pelkästään auton pesemistä ja siistinä pitämistä. Sinun on myös varmistettava, että auto toimii turvallisesti. Jatkuva kunnossapito on välttämätöntä, jotta auto toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja turvallisesti.

Renkaat täytyy tarkistaa säännöllisesti, jotta varmistetaan ettei niissä ole viiltoja tai repeämiä. Tarkista säännöllisesti, että rengaspaineet ovat kunnossa. Lisäksi sinun täytyy seurata kulutuspinnan syvyyttä varmistaaksesi, että se on yli 4 mm. Matala kulutuspinnan syvyys vaikuttaa liikenneturvallisuuteen heikentävästi, koska sinulla on vähemmän pitoa ja jarrutusmatka pitenee. On aina tärkeää ostaa uudet renkaat, kun vanhat ovat loppuun kuluneet. Kannattaa tähdätä siihen, että kaikkien neljän renkaan kuluminen on yhtäläistä, jolloin voit uusia kaikki neljä samanaikaisesti.

Jos sekoitat renkaita, joissa on eri syvyiset kulutuspinnat, autosi pito muuttuu erilaiseksi ja sitä voi olla vaikeaa hallita mutkissa ja jarrutettaessa. Jos mahdollista, yritä siis hallita kulumista kierrättämällä renkaita kunkin renkaanvaihdon välillä. Varmista myös, että kuluminen on tasaista renkaan eri puolilla. Jos renkaassa ilmenee poikkeamia, esimerkiksi se on enemmän kulunut toiselta puolelta, vie auto huoltoon, jotta syy epätasaiselle kulumiselle voidaan selvittää.

Varmista, että sinulla on oikeat renkaat olosuhteisiin, joissa aiot ajaa. Jos aiot ajaa maastossa, tarvitset maastokäyttöön suunnitellut renkaat. Jos taas aiot kuljettaa raskaita kuormia, saatat tarvita renkaat, jotka voivat kuljettaa raskaan kuorman. Vastaavasti tarvitset talvirenkaat talvikauden ajaksi ja kesärenkaat kesäkaudeksi.

Sinun täytyy tarkistaa, että iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa. Huonot iskunvaimentimet vaikuttavat ajomukavuuteen, mutta ne eivät myöskään pysty työntämään rengasta tienpintaa vasten, joten renkailla ei ole optimaalista kontaktia tiehen. Tämä vaikuttaa ohjattavuuteen, pitoon ja jarrutusmatkaan, joten se on tarkistettava. Huonot iskunvaimentimet voivat myös olla syyllinen renkaiden epätasaiseen kulumiseen.

Näiden lisäksi pitää tietysti tehdä myös auton määräaikaishuollot, jotta auto on huollettu ja asianmukaiset osat vaihdettu. Huollossa varmistetaan, että autoosi tehdään öljynvaihto, jarruhuolto sekä jarrunesteen vaihto.

Saattaa olla myös välttämätöntä tehdä kuntotarkastus huoltokertojen välillä, jotta voidaan varmistua kaikkien kriittisten osien toimivuudesta. Jatkuva kunnossapito ja määräaikojen noudattaminen sekä oman osuutesi tekeminen varmistavat, että autosi on turvallinen ja hyvin pidetty.

Lisätietoja huollosta saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa https://vianor.fi/