Vaihtaessasi Kesärenkaisiin

Kun uskot, että talvikausi on viimein päättynyt eikä takatalvea ole enää odotettavissa, on hyvä aika vaihtaa talvirenkaat kesärenkaat. Koskaan ei voi tietenkään olla aivan varma, ettei huonoa säätä ole enää odotettavissa. Jos olet hyvin riippuvainen autostasi, on järkevämpää varmuuden vuoksi odottaa hieman pidempään. Jos taas sinua ei haittaa, että jätät autoilun väliin yhtenä päivänä, mikäli lunta vielä sataa, voit vaihtaa renkaat aikaisemminkin.

Talvirenkaita ei ole tehty toimimaan hyvin kesäolosuhteissa, aivan kuin kesärenkaatkaan eivät sovellu talviolosuhteisiin. Kesärenkailla ajaminen talvella on paitsi yleensä laitonta myös erittäin vaarallista. Sinulla ei ole tarvitsemaasi pitoa, koska kesärenkaita ei ole tehty talviolosuhteisiin. Niitä ei ole edes tehty talven lämpötiloihin. Kesärengas muuttuu erittäin kovaksi talvilämpötiloissa eikä siten kykene antamaan tarvittavaa pitoa. Talvirengas puolestaan muuttuu liian pehmeäksi kesälämpötiloissa.

Samalla kun annat rengashuollon vaihtaa renkaasi, on hyvä tehdä autolle kuntotarkastus. Kuntotarkastus kertoo autosi kunnon sekä sen, tuleeko jotain vaihtaa tai korjata. Ongelmista huolehtiminen riittävän aikaisessa vaiheessa on yleensä avainasemassa kunnossapidon kannalta ja autosi pitkän aikavälin kustannusten minimoinnissa. Jos annat pienien ongelmien kasvaa, niistä voi tulla hyvin kalliita hoitaa, ja ongelma voi olla levinnyt vaikuttamaan jo useisiin osiin.

Lämpötilat vaikuttavat rengaspaineisiin. Korkeat lämpötilat lisäävät painetta ja alhaiset lämpötilat vähentävät painetta. Tämän vuoksi on tärkeää tarkistaa paineet säännöllisesti. Väärä rengaspaine vaikuttaa renkaan suorituskykyyn ja lisää myös sen kulumista ja vaikuttaa ajoneuvosi polttoainetehokkuuteen. Rengaspaineet eivät siis ​​vaikuta ainoastaan turvallisuuteesi, vaan myös ajamisen kustannuksiin korkeampien polttoainekustannusten ja tiheämmän renkaiden vaihtovälin ansiosta.

Lisää vinkkejä kuntotarkastuksesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/