Renkaiden Rikkoutuminen On Paitsi Ärsyttävää Myös Mahdollisesti Vaarallista

Rengasrikko ei ole koskaan mukava asia. Jos onni on matkassa, rengas ei puhkea räjähdysmäisesti ja pääset pysähtymään turvallisesti tien sivuun. Jos autossasi on Nokian renkaat, joissa on hakka-suojaus, saat apua tiepalvelusta. Tämä säästää paljon vaivaa ja on paljon turvallisempaa kuin yrittää yksikseen vaihtaa renkaita tien poskessa. Jos renkaissasi on ns. Flat Run -teknologiaa, voit jopa jatkaa ajamista. Pystyt ajamaan noin 50 kilometrin matkan enimmillään 80 km/h nopeudella Flat Run -teknologialla varustetuilla renkailla. Tämä yleensä riittää pääsemään pois vilkkaalta tieltä huoltoasemalle, joka voi korjata renkaan.

Rengasrikon aiheuttaneesta tekijästä riippuen useimmat renkaat pystytään korjaamaan suhteellisen helposti, jos rengas on riittävän uusi eikä siinä ole rakenteellisia vaurioita tai viiltoja sivuseinämissä. Jos siis pääset huoltoasemalle asti, he voivat tutkia renkaasi ja arvioida, voidaanko se korjata vai tuleeko sinun hankkia uusi rengas. Tällaiset korjaukset tai vaihdot tehdään todella nopeasti, joten kaikki voidaan hoitaa odottaessasi. Yleensä jopa niin nopeasti, että samalla kun olet kassalla maksamassa ammattilaiset hoitavat renkaasi, niin että maksettuasi on myös autosi valmis lähtemään.

Jos sinulla ei ole hakka-suojaa eikä Run Flat -teknologiaa, eikä renkaalla pysty ajamaan, saattaa paras ja ainoa vaihtoehto olla renkaan vaihtaminen vararenkaaseen. Varmista, että olet riittävän etäällä ajokaistasta rengasta vaihtaessasi. On myös tärkeää, että laitat hätävilkut päälle ja varoituskolmion 150 metrin päähän ajoneuvon taakse varoittamaan takaa lähestyviä autoja riittävän ajoissa. Heijastinliivin käyttö varmistaa, että muut kuljettajat näkevät sinut renkaita vaihtaessasi.

Kun olet asentanut vararenkaan, älä yritä ajaa sen avulla liian kauas. Se on tarkoitettu väliaikaiseksi renkaaksi, jolla pääset korjaamoon korjauttamaan rikkoutuneen renkaan tai hankkimaan uuden renkaan sen tilalle. On sanomattakin selvää, että tämä on vieläkin tärkeämpää talviaikana, koska vararengasta ei ole hyväksytty talviolosuhteisiin.

Lisää tietoja rengasrikon varalta löydät verkkosivuiltamme osoitteessa: www.vianor.fi