Ajokyky Heikkenee Urasyvyyden Pienentyessä

Kun renkaat alkavat kulua, niiden suorituskyky heikkenee. Renkaiden suorituskyky riippuu kulutuspinnassa olevista urista, joiden tulisi olla vähintään 4 mm syvyiset. Jos renkaat ovat niin kuluneet, että urasyvyys on alle 4 mm, vaikutukset ajoneuvon käsiteltävyyteen ja jarrutuskykyyn ovat negatiiviset. Myös vesiliirron riski kasvaa. On aina suositeltavaa vaihtaa renkaat kulutuspinnan ollessa näin vähäinen. Turvallisuuden tulisi olla aina tärkein asia, ja kuljettajan pitää aina pystyä luottamaan siihen, että renkaat antavat riittävän pidon kohdattavista keliolosuhteista riippumatta.

Tämä ei tarkoita, ettei sinun tarvitsisi vaihtaa kesä- ja talvirenkaiden välillä – ja siinä onkin toinen renkaisiin liittyvä haaste. Kesärenkaat kumiseos on optimoitu kesälämpötiloihin ja -olosuhteisiin. Myös kulutuspinnan muotoilu on optimoitu näihin olosuhteisiin ja se toimii erinomaisesti kuivilla teillä kesäpäivinä. Urasyvyyden lisäksi on tärkeää myös tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti. Paine vaihtelee lämpötilan mukaan, joten suurten lämpötilavaihteluiden aikaan on tärkeää tarkistaa rengaspaineet.

Ennen lähtöä pitkälle lomamatkalle perheen kanssa on hyvä tarkistaa rengaspaineet, kun olet täyttänyt auton matkatavaroilla ja saanut perheen pakattua autoon. Tämä on syytä tehdä heti ensimmäisellä huoltoasemalla perheen ollessa vielä autossa. Väärät rengaspaineet voivat vahingoittaa rengasta sekä vaikuttaa ajo-ominaisuuksiin ajaessasi. Se vaikuttaa myös negatiivisesti polttoaineenkulutukseen, joten pitkästä perhelomasta voi helposti tulla paljon kalliimpi auton kuluttaessa odotettua enemmän polttoainetta.

Varmista siis, että renkaat ovat hyvässä kunnossa sekä oikeiden rengaspaineiden että riittävän kulutuspinnan osalta, jolloin ajaminen on turvallista ja taloudellista. Renkaan yleiskunto on myös tarkistettava, jotta varmistetaan ettei renkaan sivuseinämissä tai kulutuspinnalla ole vaurioita. Nastarenkaat suhteen on syytä tarkistaa myös nastojen laatu ja niiden riittävä määrä.

Lisätietoa renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/