Varmista, Että Renkaasi Ovat Kunnossa

 

Autosi renkaat ovat yksi sen tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista. Ne pitävät sinut tiellä ja siirtävät tarvittavat voimat auton ja tienpinnan välillä. Autossa on monia muitakin turvallisuusominaisuuksia, kuten turvavyöt, turvatyynyt, lukkiutumattomat jarrut ja niin edelleen, varmistamassa, että autosi on turvallinen ajaa. Lisäksi laissa on säädetty vähimmäisurasyvyys, jotta renkailla saa ajaa. On erittäin vaarallista ajaa kuluneilla renkailla, koska tällöin sinulla ei ole tarvitsemaasi pitoa ja jarrutusmatkan pitkittyessä luisut pitkin teitä saamatta autoasi pysähtymään niin nopeasti kuin haluat.

Varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, millä varmistat, että renkaillasi on riittävä suorituskyky. Jos urasyvyys on alle 4 mm, sinun täytyy hankkia uudet renkaat. On suositeltavaa, että ostat kerralla aina neljä uutta rengasta varmistaaksesi auton käsiteltävyyden. Jos renkaiden urasyvyys vaihtelee, auto voi olla epävakaa ajettava. Eri renkailla on erilainen pito, joten kääntyessä saatat menettää pidon kuluneemmista renkaista. Jos siis mahdollista, vaihda kaikki renkaat samanaikaisesti. Jotta renkaasi kuluisivat tasaisesti, niitä kannattaa kierrättää taka-akselin ja etuakselin välillä. Tämä johtuu siitä, että kuluminen ei ole tasaista ajettaessa. Kulumisen tulisi olla tasaista vasemmalla ja oikealla puolella. Jos havaitset renkaissasi poikkeuksellista kulumista, kannattaa käydä huoltoasemalla tarkistamassa, että rengaskulmat ovat kunnossa ja renkaat tasapainossa.

Tarkista myös, onko renkaissa viiltoja ja että nastarenkaat metalliset nastat näyttävät hyvältä eikä liian montaa nastaa puutu. Vaikka kulutuspinnan syvyys on riittävä, mutta renkaat näyttävät kuluneilta, kannattaa kysyä rengasliikkeeltä, ovatko renkaat edelleen turvalliset ajaa ja voivatko he tehdä mitään, jotta ne näyttäisivät paremmilta.

Lisätietoja hyvistä renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.vianor.fi