Tapoja Kehittää Autosi Käyttöikää

Varmistaaksesi pitkän käyttöiän autollesi edellyttää, että pidät siitä hyvää huolta. Hyvä hoito on toki jossain määrin subjektiivista, mutta jokainen lienee samaa mieltä, että vähintäänkin tulee noudattaa käyttäjän käsikirjan huolto-ohjelmaa ja sen lisäksi varmistaa, että auto pysyy puhtaana ja siistinä. Huoltokäsikirjan mukaiset määräaikaishuollot tulee suorittaa valtuutettu huoltoliike, joka tietää miten käsitellä kyseistä mallia. Huolto-ohjelma osoittaa, mitkä osat tulee vaihtaa ja huoltoliike tarkistaa myös auton kriittiset toiminnot varmistaakseen, että ne ovat hyvässä kunnossa. Jokaiselle osalle on suunniteltu tietty käyttöikä, joten suunnittelijoiden on helppo tietää, milloin ne on vaihdettava, jotta ne vaihdetaan hyvissä ajoin.

Autot eivät ole samanlaisia ja ne altistuvat eri olosuhteille riippuen ajotottumuksistasi sekä ajo-olosuhteista, joten on hyvä huoltaa autoa myös määräaikaishuoltojen välillä. Tämä tulisi tehdä erityisesti, jos sinusta tuntuu, ettei auto toimi niin kuin pitäisi. Hyvä tapa auton kunnon selvittämiseen on tehdä kuntotesti. Kuntotesti on pohjimmiltaan se, mitä se kuulostaakin. Siihen kuuluu auton kriittisten toimintojen tarkistus, jossa tarkistetaan kaikki renkaista jarruihin varmistaakseen, että kaikki on hyvässä kunnossa ja voit ajaa turvallisesti.

Pienet ongelmat voivat nopeasti kasvaa suuriksi ja kalliiksi ongelmiksi, jotka voidaan välttää, jos havaitset ne varhaisessa vaiheessa. Voit helposti säästää paljon rahaa sekä välttää vaurioita, jotka voivat merkittävästi lyhentää autosi elinikää. Tämän lisäksi on aina tarkistettava renkaat, jotta niissä on oikeat rengaspaineet. Väärä rengaspaine vaarantaa turvallisuutesi ja saa auton toimimaan epätaloudellisesti. Vierintävastus voi kasvaa, polttoainetehokkuus heikentyä ja renkaiden kuluminen lisääntyä. Jos renkaidesi urasyvyys on alle 4 mm, renkaat on turvallisuuden varmistamiseksi ja onnettomuuksien välttämiseksi vaihdettava.

Lisätietoja auton huollosta saat vierailemalla verkkosivuillamme osoitteessa https://vianor.fi/