Miten Parantaa Autosi Jälleenmyyntiarvoa

Autosi jälleenmyyntiarvo riippuu muutamasta tekijästä. Jos auto ei ole klassikko tai harvinaisuus, jälleenmyyntiarvo riippuu yleisimmin lähinnä ulko- ja sisätilojen visuaalisesta kunnosta sekä auton huoltohistoriasta.

Auton ulko- ja sisätilojen puhtaus vaikuttaa arvoon. Ulkopuolella on tärkeää varmistaa, että auton maali on hyvässä kunnossa ja vältät ruosteen muodostumisen. Sisustus on tarkoitettu enemmän esteettisiin tarkoituksiin, mutta se mitä ihmiset näkevät vaikuttaa merkittävästi heidän ostoaikomuksiinsa. Tahrat matoilla tai istuimilla eivät todellakaan tee hyvää autosi jälleenmyyntiarvolle.

Vähäinen omistajamäärä on yleensä etu, sillä yleensä alkuperäiset omistajat hoitavat autoaan paremmin. Alhainen mittarilukema on tietenkin myös suuri etu, samoin kuin se että mittarilukema perustuu maantieajoon kaupunkiajon sijasta, koska maantieajo kuluttaa autoa vähemmän kuin kaupungissa ajamiseen liittyvä jatkuva pysähtely liikennevaloissa. Auton arvoon vaikuttaa myös se, että sillä ei ole ajettu suuria onnettomuuksia eikä merkittäviä osia ole vaihdettu. Jos olet esimerkiksi vaihtanut moottorin, vaikka auton mittarilukema on alhainen, se saa mahdolliset ostajat miettimään mitä on tapahtunut ja johtuuko se esimerkiksi ajotavastasi.

Auton vieminen kuntotarkastukseen on hyvä tapa välttää suuria ongelmia tunnistamalla ne varhaisessa vaiheessa. Jos pystyt havaitsemaan ongelmat varhain, säästät rahaa välttämällä suurten ongelmien korjaamisen. Myös autosi jälleenmyyntiarvo on suurempi, kun vältät nämä ongelmat.

Varmista myös, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa. Kuluneet renkaat tai renkaat, joissa on repeämiä ja viiltoja, osoittavat, ettet huolehdi autostasi. Huonot renkaat myös vaarantavat turvallisuutesi ja lisäävät mahdollisuuksiasi joutua onnettomuuteen. Onnettomuuksien välttäminen ei liity ainoastaan turvallisuutesi, vaan myös ajoneuvosi jälleenmyyntiarvo riippuu onnettomuuksien välttämisestä. Turvallinen ajaminen ja autostasi huolehtiminen ovat ratkaisevan tärkeitä jälleenmyyntiarvon pitämiseksi korkeana. Varmista, että huollat autoasi, jotta se pysyy hyvässä kunnossa.

Lisää tietoa asianmukaisesta huollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor.fi