Iskunvaimentimet Ovat Tärkeät Myös Talvella

Lumella ajettaessa ajotuntuma on erilainen kuin asfaltilla. Lumi vaimentaa töyssyjen vaikutusta ja tasoittaa pinnan epätasaisuuksia. Lumesta huolimatta iskunvaimentimet ovat keskeisessä asemassa painamassa renkaita tien pintaa vasten. Jos iskunvaimentimet eivät toimi kunnolla, ne eivät pysty työntämään kyseistä rengasta yhtä tiukasti kohti tienpintaa. Tämä vaikuttaa paitsi ajomukavuuteen, myös turvallisuuteen.

Paineen puuttuminen tienpinnan suuntaan vähentää renkaan ja tienpinnan välistä kitkaa. Kitka taas antaa talvella ajettaessa tarvittavan pidon. Jos siis epäilet, että joku iskunvaimentimistasi ei toimi, voi olla hyvä ajaa huoltoasemalle ja tarkistaa sekä iskunvaimentimet että renkaat.

Huonot iskunvaimentimet voivat johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen. Epätasainen kuluminen saattaa pakottaa ostamaan uudet renkaat ennenaikaisesti. Et myöskään saa renkaasta optimaalista suorituskykyä, koska renkaat kulutuspinnan suunniteltu rengasprofiili ei toteudu.

Lisää vinkkejä iskunvaimentimista saat vierailemalla verkkosivuillamme osoitteessa https://www.vianor.fi/