Vaihda Iskunvaimentimesi Riittavan Usein

Jos haluat varmistaa hyvän ajomukavuuden, sinun tulee varmistaa, että autossasi on hyvät iskunvaimentimet. Lisäksi kannattaa varmistaa, että sinulla on hyvät renkaat, jotka takaavat hyvän ajomukavuuden. Nämä yhdessä renkaiden linjauksen kanssa vaikuttavat ajomukavuuteen. On muutama helppo tapa tarkistaa tämä.

 

Yksi tapa tehdä kaikki tarkistukset kerralla on viedä autosi korjaamolle kuntotarkastukseen. He tarkistavat autosi tärkeät osat varmistaakseen, että ne ovat hyvässä kunnossa. Tarkastus sisältää iskunvaimentimien tarkistamisen, renkaiden kunnon ja ilmanpaineen tarkistamisen. He tarkistavat myös, että renkaat on linjattu, jotta autosi kulkee suoraan ja ohjauspyöräsi ei kolise. Tämä on nopea tapa tarkastaa, mitä autollesi pitää tehdä, saavuttaaksesi parhaan mahdollisen ajomukavuuden.

Kaikki tämä voidaan ja pitäisi tehdä säännöllisesti. Sinun tulisi tarkistaa renkaidesi ilmanpaine usein. Mikset tarkistaisi renkaiden paineita samalla, kun käyt huoltoasemalla tankkaamassa autosi. Rengaspaineet riippuvat lämpötilasta, joten kokiessasi suuria lämpötilan muutoksia, on hyvä tarkistaa rengaspaineet. Rengaspaineet vaikuttavat renkaiden kulumiseen ja polttoaineen kulutukseen, joten on tärkeää tarkistaa ne, ettet tuhlaa rahaa. Muuten sinun täytyy vaihtaa renkaat useammin, joka voi tulla kalliiksi ja autosi kuluttaa enemmän polttoainetta, jolloin sinun tulee tankata autoasi useammin

Voit tarkistaa iskunvaimentimen vaihto itse painamalla autoa alaspäin renkaan yläpuolelta kehonpainollasi. Kun vapautat sen, tarkista hyppääkö auto vai nouseeko se tasaisesti. Jos auto pomppii, on aika vaihtaa iskunvaimentimet. Tunnet sen myös ajaessasi esimerkiksi hidasteiden yli. Jos auto pomppii tai tuntuu epämukavalta, kannattaa tarkastaa iskunvaimentimet. Koska ne on täytetty öljyllä ja alkavat vanhetessaan vuotaa, on järkevää tarkistaa öljyjäljet renkaiden ympäriltä, kun auto on pysäköity.

Lisätietoja iskunvaimentimista verkkosivultamme tutustu verkkosivuilla osoitteessa www.vianor.fi