Matkapahoinvointia Huonojen Iskunvaimentimien Tähden

Minulla on tapana ottaa usein taksikyyti eri puolilla maailmaa ja olen huomannut, että autojen ja mukavuustasojen erot eri paikoissa kyllä erottaa. Olen viime aikoina viettänyt aikaa Filippiineillä. Filippiineillä on varsin uusi autokanta, ainakin jos asiaa katsoo Manilasta käsin. Useimmat autot on ostettu viimeisten 10 vuoden aikana. Taksilla kulkiessa kuitenkin huomaa, että jos auto on muutaman vuoden vanha, sen iskunvaimentimet ovat huonossa kunnossa.

Filippiineillä ei ole pakollisia huoltotarkistuksia, minkä huomaa vähän vanhemmista autoista. Renkaat ovat yleensä erittäin huonossa kunnossa, eikä niissä ole jäljellä juurikaan kulutuspintaa. Ajomukavuus varsin epätasaisilla teillä voi olla erittäin huono. Kadut ovat täynnä hidastetöyssyjä ja kuoppia, joten kun näissä olosuhteissa ajaa huonoilla iskunvaimentimen vaihto, tuntuu kuin poukkoilisi edestakaisin auton takaosassa. On vaikeaa saada mitään töitä tehdyksi, mikä olisi lähes välttämätöntä, kun muutaman kilometrin taksimatka voi helposti kestää jopa tunnin.

Käytettyjen autojen markkinat ovat melko vilkkaat huolimatta ajoneuvojen huollon selkeästä puutteesta. Näin on siitä huolimatta, että uusien autojen hinnat ovat varsin alhaiset kansainvälisesti vertaillen. Käytettyjen autojen markkinat ovat vilkkaat, koska entistä useammalla ihmisellä on nykyään varaa ostaa käytetty auto. Kun maassa on yli 100 miljoonaa ihmistä, runsas auton käyttö aiheuttaa luonnollisesti paljon liikennettä. On mahdollista, että voimaan tulee säännöksiä, joiden mukaan ennen auton ostamista on todistettava, että sille on olemassa parkkipaikka. Autoilua säännellään jo nyt rekisterikilven numeroilla, jolloin tietyt viimeiset numerot rekisterikilvessä saavat ajaa kaupungilla ainoastaan tiettyinä päivinä.

Täällä tarvitaan ainoastaan kesärenkaat, koska lämpötila ei laske tavallisten kesäolosuhteiden alapuolelle. Vaikka renkaita tarvitaan vain yksi rengassarja, on suhtautuminen renkaiden huoltoon ja niiden vaihtamiseen kulutuspinnan syvyyden laskiessa alle 4 mm:n, lähes olematon. Sama tilanne vaikuttaa pätevän auton muiden osien suhteen. Työvoima on täällä suhteellisen halpaa täällä, joten kuvittelisin, että uudet iskunvaimentimet autoon asennettuna eivät ole erityisen kalliit. Koulutus ja osaaminen yhdistettynä matalaan palkkatasoon johtaa kuitenkin siihen, että paikallinen autokanta heikkenee nopeammin kuin sen pitäisi.

Lisää tietoja iskunvaimentimista saat kotisivuiltamme osoitteessa Vianor