Mitä Sinun Tarvitsee Tietää Renkaiden Merkinnöistä

Jos omistat auton, on hyvä tietää renkaiden merkinnöistä, kun joudut ostamaan renkaat ja renkaat ovat tärkeä osa autojen turvallisuutta. Rengas merkinnät on merkitty renkaan kylkeen. Täällä voit nähdä mitä kokoa nykyinen rengas on. Kun ostat uuden renkaan, varmista, että ostat oikean kokoisen. Koko on osa numero ja kirjain yhdistelmää, joka kirjoitettu sivuseinään.

Jos näet 185/65 R 14 86 T,  koko on kaksi ensimmäistä numeroa, jossa ensimmäinen on renkaan leveys millimetreinä ja toinen on korkeus ilmoittettuna prosentteina leveydestä, tässä 65, joten renkaan korkeus on 65% 185 mm:stä. JOTEN tämän renkaan leveys on 185 mm ja korkeus on 120.25mm. Korkeus on mitta kumin korkeus vanteesta renkaan korkeimpaan osaan. Joten jos ostat uuden renkaan, etsi rengas kooltaan 185/65.

Kirjainluokitus on, millainen rengas on ja R ilmaisee että se on radiaalinen rengas. Tämä on yleisin renkaan nykyään. Numero 14 osoittaa vanteen kokoa tuumissa. 86 on kantavuusluku, jossa todetaan, mikä määrä suurin paina, jonka renkaan pystyy käsittelemään, mitä korkeampi indeksi on, sitä enemmän kuormaa rengas voi kuljettaa. Riippuen auton käytöstä tämä saattaa olla sinulle tärkeää. Jos käytät sitä työssä raskaissa kuljetuksissa, haluat varmistaa, että sinulla optimaalinen renkaat turvalliseen ajoon. Jotta renkaat eivät räjähdä liian raskaskaassa kuormassa.

Lopullinen numero ilmaisee nopeus luokkaa renkaassa; tämä osoittaa suurimman nopeuden, jonka rengas kestää. Tämä on tietoa, joka sinun tulee tietää, että et yritä ajaa autoa liian kovaa, verrattuna renkaisiin tai että et osta liian alhaisen arvon renkaita autoon, joka on rakennettu nopeaksi. Kaikkella tällä tiedolla pystyt tekemään päätöksiä, kun ostaa uuden rengassarjan niin, että ostat oikean kokoiset renkaat oikeilla kuormitus- ja nopeusolosuhteilla.

Lisätietoja renkaan merkinnöistä osoitteesta: Vianor